از رنگ دیوارهای خانه خود خسته شدهاید؟ فضای خانه برایتان تکراری شده اما از هزینههای گزاف نقاشی میترسید؟ راه حل این است. خودتان دست به کار شوید و با یادگیری چند نکته ساده و رنگ کردن دیوارها فضای خانه را تازه و جذاب کنید! در این مقاله مهمترین نکات و ابزار لازم برای رنگ کردن خانه را با هم فرا خواهیم گرفت. پس با ما باشید.
انتخاب رنگ
در اولین قدم باید خواص رنگها را بشناسید. رنگی خنثی و آرام نیاز دارید یا رنگی پرانرژی؟ رنگی برای خلق محیطی گرم و خودمانی یا کاملا رسمی؟ بسته به انرژی و کاربرد فضا رنگ مناسب را انتخاب کنید. یک یا چند رنگ نیز به عنوان تزئینات انتخاب کنید. استفاده از رنگهای جزئی به عنوان تزئین محیط را از یکنواختی در میآورد. این رنگها را میتوانید با اکسسوریهای خانه مثل قابها ست کنید. پس از انتخاب رنگ مناسب ساعات مختلف روز و نورهای مختلف را با آن تست کنید. شما میتوانید یک پالت رنگ درست کنید و آن را در اتاق مورد نظر قرار دهید. این کار باعث میشود شما مطمئن شوید رنگ در همه ساعات روز همانی است که شما نیاز دارید.
بیشتربخوانید: قانون ۶۰ ۳۰ ۱۰ و کاربردهای آن را بیشتر بشناسیم!
ابزار و وسایل لازم برای رنگ کردن دیوار
استفاده از وسایل مناسب به شما کمک میکند تا نتیجه رضایتبخشتری داشته باشید. همچنین به راحتی کار شما نیز کمک شایانی خواهد کرد.
وسایل مورد نیاز:
- رنگ
- پرایمر
- قلممو
- غلتک در سایز مورد نیاز
- سینی غلتک
- حلال یا پاککننده
- پارچه برای تمیز کردن وسایل
- کاردک
- نوار چسب کاغذی
- سنباده
- کاغذ یا کاور پلاستیکی برای محافظت سطوح دیگر از رنگ
- پیچ گوشتی برای جداسازی وسایل روی دیوار
- بتونه
آمادهسازی دیوار برای رنگ کردن
۱. جدا کردم تمام لوازم جانبی و تزئینات از روی دیوار
قبل از شروع هر کاری ابتدا هرگونه وسیله، تجهیزات و تزئینات را از روی دیوار بردارید. سپس به سراغ کلید و پریزها رفته، آنها را جدا کنید تا رنگی نشود. آنچه را نیز نمیتوانید جدا کنید میتوانید در مرحله بعد با چسب بپوشانید.
۲. جابجایی مبلمان
در این مرحله باید مبلمان داخل اتاق را جابجا کنید. در صورت امکان مبلمان را به صورت موقت از اتاق خارج کنید. در صورتی که امکان خارج کردن وسایل را ندارید آنها را به مرکز اتاق انتقال دهید و روی آن را با پارچه یا کاور پلاستیکی بپوشانید.
۳. محافظت از کفپوش
پایین دیوار مورد نظر را با روزنامه یا کاور پلاستیکی بپوشانید. این کار از کفپوش شما در برابر رنگی شدن محافظت میکند. همچنین دردسرهای تمیزکاری را کاهش خواهد داد. برای این کار نیاز به پوشاندن کل کف محیط نیست. کافیست به صورت نواری جلوی دیوار مد نظر را بوشانید.
۴. استفاده از نوارچسب
نوار چسب در قسمتهایی از دیوار که نیاز به پوشانده شدن و رنگ نشدن دارند استفاده میشود. به وسیله نوار چسب کاغذی یا نوار چسب مخصوص محدوده کاری خود را مشخص کنید. بالا و پایین دیوار را نیز حتما با چسب کاغذی بپوشانید تا رنگ دقیقا در کادر مد نظر قرار بگیرد. همچنین روی جزئیاتی که ابتدای کار نتوانستید جدا کنید را بپوشانید. برای پوشاندن خط اتصال درها و پنجرهها نیز باید از نوار چسب استفاده کنید. پس از زدن نوار چسب، روی آن را با کاردک بکشید تا کاملا به سطح چسبیده و هوای زیر آن گرفته شود.
۵. رنگ آستر یا پرایمر
اولیم گام اصلی یک لایه رنگ زدن است. به این لایه رنگ آستر یا پرایمر میگویند . پرایمر باعث میشود رنگ به صورت یکپارچه روی سطح قرار بگیرد و مشکلات دیوار نشان داده شوند.
۶. بتونه کردن
بعد از لایه آستر یا پرایمر نوبت به بتونه کردن میرسد. مشکلاتی مانند خراشیدگی و سوراخها را به وسیله بتونه پر کنید. برای زدن بتونه قسمت مورد نظر را از گردو غبار پاک کنید تا چسبندگی بهتری به شما دهد. بعد از بتونه زدن به وسیله سمباده سطح دیوار را یکدست و بدون برآمدگی کنید. این کار سطحی یکدست برای رنگ کردن دیوار به شما خواهد داد.
۷. تمیز کردن دیوار
در آخرین مرحله از آمادهسازی دیوار، یک ابر یا دستمال را به مواد شوینده رقیق آغشته کنید. دستمال یا ابر را بسیار آرام روی دیوار بکشید. بهتر است از بالای دیوار به سمت پایین حرکت کنید. تمیز کردن دیوار تمام گرد و غبار باقی مانده روی دیوار را تمیز میکند و دیوار آماده رنگ کردن میشود.
رنگ کردن دیوار
۱. استفاده از تهویه مناسب
در یا پنجره باز یا ایجاد تهویه مناسب در روند خشک شدن رنگ دیوار بسیار ضروریست. از طرف دیگر تهویه مناسب هنگام رنگ کردن دیوار از آسیبات تنفسی احتمالی جلوگیری خواهد کرد.
۲. پرایمر یا رنگ آغازین
رنگ لایه دوم برای پوشاندن کل دیوار است. رنگ دوم را یک رنگ خنثی مانند خاکستری یا سفید انتخاب میکنند. اگر رنگ زیرین رنگ تیرهای باشد آن را به خوبی پوشش داده و مانع از سایه انداختن روی رنگ اصلی میشود. استفاده از پرایمر باعث به دست آمدن سطحی یکدست برای رنگ نهایی خواهد شد. دقت کنید که تمام سطح دیوار و گوشهها را بدون لکه رنگ کنید. اجازه دهید پرایمر به خوبی خشک شود تا روی سطح کار لکه به جا نگذارد.
۳. هم زدن رنگ
حتی اگر ظرف رنگ را هنگام خرید کاملا تکان دادهاید باز هم کافی نیست. هنگام باز کردن رنگ و انتقال آن به سطل با همزن دستی یا همزن برقی هم بزنید. هم زدن باعث یکدست شدن رنگ و جدا نبودن روغن از رنگ میشود.
۴. نقاشی گوشهها
برای شروع نقاشی دیوار ابتدا با قلم مو از گوشههای چسب خورده شروع کنید. قلم مو را به اندازه ۲ الی ۳ سانت داخل رنگ هم زده فرو کنید. سپس اجازه دهید رنگ اضافی آن گرفته شود. بعد از آن از گوشههایی که چسب خورده به اندازه ۳ سانتیمتر رنگ بزنید. این کار باعث میشود نیاز نباشد غلتک را به مرز کار خیلی نزدیک کنید.
۵. نقاشی محیط داخلی
نقاشی محیط داخلی نوارها را به وسیله غلتک انجام میدهید. استفاده از غلتک راهی آسانتر و تمیزتر است. غلتک را به صورت متوالی و به شکل M یا Wروی دیوار حرکت دهید. این کار را تا تمام شدن سطح کلی دیوار متوالیا انجام دهید. سپس به آن فرصت خشک شدن دهید.
۶. لایه نهایی
برای به دست آوردن یک سطح کامل و بدون ایراد ابتدا تمام ناهمواریهای سطح را بررسی کنید. سپس لایه نهایی رنگ را روی آن زده و منتظر شوید که کاملا خشک شود. زمان مورد نیاز برای خشک شدن به صورت متوسط با شرایط و آب و هوایی معمولی بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
منابع: marthastewart، thespruce، architecturaldigest، wikihow