سرمایه گذاری در بازار مسکن از گذشته تا امروز یکی از حوزه های محبوب سرمایه گذاری بوده است. سرمایه گذاری در تمام بازارها جنبه های مثبت و منفی زیادی دارد؛ بازار مسکن نیز از این امر مستثنی نیست. سرمایه گذار با توجه به هدف، مدت زمان، شیوه سرمایه گذاری و جوانب مثبت و منفی آن تصمیم می گیرد. با پلاس همراه شوید تا مزایا و معایب سرمایه گذاری در بازار مسکن را برشمریم.
بیشتر بخوانید: ۱۰ اصل مهم برای سرمایه گذاری موفق در حوزه املاک و مستغلات!
مزایای سرمایه گذاری در بازار املاک و مستغلات
احساس امنیت
بازار مسکن، یک بازار سرمایه گذاری ملموس است. بازار مسکن در قیاس با سایر بازارها مانند بورس نیاز به تصمیم گیری های روزانه و لحظه ای ندارد. از طرف دیگر سرمایه گذاری در این بازار از خطراتی مانند سرقت مصون است. این عوامل باعث می شود سرمایه گذار از تنش های روزمره دور باشد و امنیت روانی بیشتری داشته باشد.
سود حتمی!
مطالعه روند بازار مسکن در دهه گذشته نشان می دهد که قیمت مسکن کاهش چندانی نداشته است. در واقع پیوسته روند قیمت صعودی بوده است و تنها در مقاطع زمانی کوتاهی، کاهش قیمت کمی مشاهده شده اشت. بنابراین سرمایه گذار اطمینان دارد که سرمایه اولیه اش از بین نمی رود و میزان سودش وابسته به مقطع زمانی متغیر خواهد بود.
ایجاد گردش پول نقد
شما می توانید با اجاره دادن ملک، جریان نقدی ماهیانه ای ایجاد کنید و از آن بهره ببرید. می توانید ملک خود را به صورت رهن در اختیار مستأجر قرار دهید. مبلغ دریافتی را در بازارهای سرمایه گذاری کوتاه مدت، سرمایه گذاری کنید.
تسهیلات
بانک ها تسهیلاتی را برای املاک با کاربری های مختلف در نظر گرفته اند. در صورت سرمایه گذاری در بازار مسکن، می توانید از این تسهیلات بهره مند شوید.
بیمه
بلایای طبیعی مثل زلزله، سیل، صاعقه و انفجار تهدید جدی برای سرمایه گذاری در بازار مسکن به حساب می آیند. بیمه نامه هایی وجود دارند که این خطرات و موارد دیگری مانند مسئولیت شخص ثالث را پوشش می دهند. وجود این پوشش های بیمه سبب گسترده تر شدن حاشیه امن سرمایه گذاری در بازار مسکن می شوند.
سادگی و درک آسان تر
احتمالاً در شروع سرمایه گذاری درک همه چیزهایی که برای کسب سود باید بدانید دشوار باشد. بسیاری از انواع سرمایه گذاری ها به مفاهیم و الگوریتم های پیچیده متکی هستند که درک آنها دشوارتر است. در بازار مسکن با یک دارایی فیزیکی سر و کار داریم و بیشتر مردم تا حدی با آن آشنا هستند. درک سرمایه گذاری در بازار مسکن بسیار ساده تر از بازارهای سرمایه گذاری دیگر مانند بازار بورس و رمز ارزهاست.
معایب سرمایه گذاری در بازار املاک و مستغلات
سرمایه گذاری در بازار مسکن معایبی نیز دارد که ممکن است شما را از سرمایه گذاری باز دارد. عمده ترین مانع در ورود به این بازار مبلغ هنگفتی است که باید برای خرید ملک بپردازید. بنابراین این بازار سرمایه گذاران با سرمایه های زیاد را در دل خود جای می دهد. بازار مسکن چه جنبه های منفی دیگری دارد؟
مراحل اداری
انجام یک معامله بدون ایراد و طی کردن مراحل قانونی خرید ملک مسئله ای چالش برانگیز است. انجام معاملات در بازار مسکن نیازمند عقد قرارداد های قانونی و اصولی است. انجام این مراحل نیازمند پرداخت مبالغ مشخص و صرف زمان است. گاهی عدم آگاهی از مسائل حقوقی سبب متضرر شدن سرمایه گذار می شود. بهتر است برای تکمیل مراحل خرید از آژانس های املاک یا مشاوران حقوقی کمک بگیرید.
استهلاک و آسیب دیدگی
ملک در گذر زمان مستهلک می شود و هزینه های تعمیر و نگهداری اش افزایش می باید. افزایش سن بنا علاوه بر اینکه سبب افزایش هزینه نگه داری می شود، از قیمت ملک هم می کاهد. اگر ملک را اجاره دهید می توانید از اجاره بها برای هزینه های نگه داری و تعمیر استفاده کنید.
همچنین ملک پیوسته در معرض خطر و آسیب ناشی از حوادث است. حوادثی مانند بلایای طبیعی ممکن است آسیب جدی ای به ملک وارد کنند. همانطور که در بخش قبل ذکر شد در صورت داشتن بیمه از این خطر مصون می ماند.
هزینه های جانبی
سرمایه گذاری در بازار مسکن علاوه بر هزینه های نگه داری، هزینه های احتمالی دیگری مانند عوارض به همراه دارد.
سرعت ورود به بازار مسکن
سرمایه گذاری مطمئن در بازار مسکن نیازمند ارزیابی بازار، تحقیق و بررسی در مورد منطقه و پیشینه ملک است. بنابراین سرمایه گذار قبل از سرمایه گذاری باید زمانی را به این کار اختصاص دهد. بازه زمانی لازم برای رسیدن از نقطه تصمیم گیری به عمل، در مقایسه با سایر بازارها طولانی تر است.
سرعت تبدیل به نقدینگی
فروش املاک آسان نیست و به سرعت انجام نمی گیرد. بازار مسکن در مقایسه با سایر بازارها یک سرمایه گذاری بلند مدت است. زمانی که سرمایه گذار تصمیم به فروش می گیرد تا تبدیل سرمایه به نقدینگی نیز روند کندی خواهد داشت.
رکود
ممکن است بازار مسکن در بازه های زمانی دچار رکود شود. در دوره رکود به دلیل کاهش حجم معاملات شرایط برای تبدیل سرمایه به پول نقد سخت است.
به طور کلی جوانب مثبت سرمایه گذاری در بازار مسکن بر جوانب منفی آن غلبه می کند. اما نکته مهم آنست که در هر سرمایه گذاری پارامترهای زیادی باید رعایت شود تا برای شما سود آور باشد. بنابراین قبل از هر سرمایه گذاری تمام جوانب آن را بسنجید.