پیشرفت تکنولوژی و علم فناوری اطلاعات تاثیر به سزایی بر همه ابعاد زندگی انسان داشته است. حرفه مشاوری املاک نیز از این قاعده مستثنی نیست. هرچند که همراه شدن با تکنولوژی در این حرفه با سرعت کمی اتفاق افتاد. در واقع نسبت به ورود تکنولوژی به حرفه مشاوری املاک مقاومت وجود داشت. اما امروزه به واسطه فناوری اطلاعات، بسیاری از فعالیت های مشاوران املاک شکل تازه ای به خود گرفته اند. در سال های اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا و پاندمی، آژانس ها مجبور شدند که سریع تر با این تغییرات تطبیق یابند. به لطف علم فناوری اطلاعات، نرم افزارهای کاربردی این حرفه سرعت و کیفیت انجام کارها را افزایش داده اند. تورهای مجازی این امکان را به مشتری می دهند که در هر زمان و مکانی از ملک مورد نظر بازدید کنند. پلاس همراه باشید تا با نقش فناوری اطلاعات در حرفه مشاوری املاک بیشتر آشنا شویم.
دنیای فناوری اطلاعات چه اثری بر روی حرفه مشاوری املاک داشته است؟!
هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی باعث به وجود آمدن تحول عظیمی در بازار مسکن شده است. پیش از این در مقاله ای همه ابعاد تاثیرگذاری هوش مصنوعی بر بازار مسکن را بررسی کرده ایم. در این مقاله به بررسی ابزارهایی که به واسطه علم فناوری اطلاعات در دسترس مشاوران قرار گرفته اند، می پردازیم.
بیشتر بخوانید: نقش هوش مصنوعی و تأثیرات آن در بازار املاک و مستغلات
نرم افزار فایلینگ
مشاورین املاک در گذشته های نه چندان دور فایل ها را در زونکن ها و ذهن خود ثبت می کردند. مشتری به صورت حضوری به آژانس املاک مراجعه می کرد. مشاور به کمک حافظه و مراجعه به اطلاعات ثبت شده در زونکن ها به مشتری فایل معرفی می کردند. بعد از آن قراری برای بازدید ملک تنظیم می کردند. این روند تا پیدا شدن فایل مورد نظر مشتری ادامه می یافت.
امروزه یکی از اساسی ترین ابزارهای مشاورین املاک، نرم افزار فایلینگ است. مشاوران املاک به سادگی اطلاعات فایل را در این نرم افزارها ثبت می کنند. به این ترتیب در هر زمان و مکانی به تمام فایل های خود دسترسی دارند. مشاوران می توانند از طریق همین نرم افزارهای فایلینگ فایل مورد نظر را به مشتری ارائه کنند. به واسطه علم فناوری اطلاعات سرعت انتقال اطلاعات بسیار بالا رفته است. بنابراین انجام روند معرفی تا بازدید یک ملک و رسیدن به قرارداد با سرعت بیشتری صورت می گیرد.
امروزه نرم افزارهای ثبت فایل زیادی در دسترس مشاوران قرار دارند. علاوه بر آن هرآژانس املاک می تواند وابسته به نیازهای خود از برنامه نویسان کمک بگیرید و نرم افزار ثبت ملک شخصی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: انواع لوازم خانگی هوشمند و کاربرد آنها در خانه!
یک نرم افزار فایلینگ باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟!
آنچه مهم است اینست که اطلاعات فایل های شما در امنیت باشد. مدیر آژانس املاک باید بتواند شعب و کارمندهای خود را در نرم افزار فایلینگ گرد هم آورد. مدیر باید بتواند در نرم افزار فایلینگ تمامی فعالیت های مشاوران خود را مدیریت کند. مدیر باید این امکان را داشته باشد که سطح دسترسی مشاوران به فایل ها را مشخص کند. برای مثال مدیر به یک مشاور اجاره فقط دسترسی به فایل های اجاره را بدهد.
یکی از کاربردی ترین و جذاب ترین نرم افزارهای فایلینگ نرم افزار پلاس است. پلاس یک سامانه هوشمند املاک است که قابلیت های زیادی همچون مدیریت فایل ها، کارمندان و شعب دارد. پلاس در دو نسخه وب و اپلیکیشن موبایل در دسترس مشاوران و متقاضیان املاک است. از جمله مهم ترین ویژگی های پلاس اینست که قابلیت تعریف چند شعبه و کارمند و مدیریت آنها را دارد. به واقع پلاس هر ویژگی ای که یک نرم افزار فایلینگ باید داشته باشد را داراست.
نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM
به کمک نرم افزارهای CRM به خوبی می توانید ارتباط با مشتری را مدیریت کنید. مدیریت ارتباط با مشتری یکی از مهم ترین کارهایی است که باید برای موفقیت در حرفه خود انجام دهید. نرم افزار های CRMمختص به حرفه مشاوری املاک نیستند بلکه در تمامی حرفه ها به کار می روند. همه ما تجربه دریافت پیام تبریک تولد از بانک ها یا سایر سازمان ها را داشته ایم. شما هم می توانید برای حفظ ارتباط خود با مشتری، اطلاعات او را ثبت کنید. سپس در روز تولدش برای او پیام تبریک بفرستید. پیامک های ارسالی شما می تواند شامل اطلاعاتی مربوط به قرارداد ملکی مشتریتان باشد. به این ترتیب احتمال برگشت مجدد مشتری به آژانس خود را افزایش می دهید.
شما باید همه قراردادهای آژانس خود را بایگانی کنید. برای مثال قرارداد اجاره ملک را بایگانی کنید و یک ماه قبل از سررسید قرارداد، با طرفین قرارداد تماس بگیرید. روند انجام این کار به کمک نرم افزارهای CRM بسیار ساده صورت می گیرد. این در حالیست که این کار بدون استفاده از این نرم افزارها امکان پذیر نیست. حتی اگر این کار بدون استفاده از نرم افزار قابل انجام باشد، وقت و نیروی زیادی باید صرف شود.
از دیگر کاربردهای نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری ثبت اطلاعات مربوط به مشتری است. می توانید اولویت ها و علایق مشتری برای خرید یا اجاره خانه را ثبت کنید. برای مثال مشتری به دنبال خرید خانه ای با حداقل دو اتاق خواب در طبقات بالای یک آپارتمان است. پیش از وجود چنین ابزارهای مشاور املاک می بایست این اطلاعات را در ذهن خود حفظ می کرد.
بیشتر بخوانید: خانه هوشمند چیست و چه کاربردهایی دارد؟
نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمان یا ERP
آژانس املاکی که دارای چند شعبه در یک شهر یا شهرهای مختلف باشد نیاز به استفاده از این نرم افزار دارد. به این ترتیب می تواند هر رنج را در سازمان خود به خوبی مدیریت کند.