یکی از برجسته ترین و چالش برانگیزترین بازارهای اقتصادی، بازار املاک است. با وجود فراز و فرودهایی که در بازار ملک وجود دارد، این بازار از جمله بازارهای محبوب سرمایه گذاران است. با وجود سرمایه گذاری های خرد و کلان زیادی در بازار املاک، کلید موفقیت در این بازار هوش مالی است. یکی از نشانه های هوش مالی بالا کمک گرفتن از متخصصان و کارشناسان در انجام هر کار است. بنابراین سرمایه گذاری که هوش مالی بالایی دارد، اگر خودش بر حوزه املاک مسلط نباشد از مشاوران کمک می گیرد. در این مقاله از مجله پلاس به کاربردهای هوش مالی برای مشاورین املاک و تأثیر آن بر موفقیتشان خواهیم پرداخت. بعد از خواندن این مقاله شما هم به اهمیت هوش مالی در این حرفه پی خواهید برد.
بیشتر بخوانید: هوش مالی یعنی چه و چه مزایایی دارد؟
تأثیر هوش مالی بر حرفه مشاور املاک
هوش مالی برای همه افراد بسیار اهمیت دارد. هوش مالی بر دانش مالی، توانایی حل مشکلات مالی و افزایش درآمد افراد اثر دارد. ضریب هوش مالی بالا درنهایت روی کیفیت زندگی افراد و قدرت مالی آنها مؤثر است.
اهمیت هوش مالی برای مشاورین املاک
اهمیت هوش مالی برای مشاورین املاک ویژه تر از بسیاری از گروه های دیگر است. به دلیل اینکه انتخاب حوزه و چگونگی فعالیت در هر مقطع زمانی در این شغل نیازمند هوش مالی بالاست.
مشاور املاکی که ضریب هوش مالی بالایی دارد، درآمد بیشتری خواهد داشت. چرا که تمام فعالیت های خود را هوشمندانه انجام می دهد. مشاور املاکی که ضریب هوش مالی بالایی داشته باشد، برای یادگیری بیشتر وقت می گذارد. او می داند که باید پیوسته در حال بهبود اطلاعات در حوزه تخصصی خود و حوزه های مربوطه باشد. او از اهمیت داشتن دانش و مهارت در حوزه تخصصی خود به خوبی آگاه است. او می داند که با سرمایه گذاری بر علم و مهارت های خود می تواند به کسب درآمد بیشتر دست یابد. مشاور املاک با ضریب هوش مالی بالا، فرصت ها را می شناسد و از دست نمی دهد.
تقویت هوش مالی به مشاور املاک کمک می کند که در هر شرایطی از بازار عملکرد مطلوبی داشته باشد. برای مثال مشاور املاک با هوش مالی بالا در زمان رکود بازار ملک، دست روی دست نمی گذارد. در چنین شرایطی علاوه بر آماده شدن برای دوره رونق، تمرکز خودش را به سمت بازار تهاتر می برد. چرا که با تحلیل شرایط می داند در دورانی که نقدینگی کمتر است، بازار تهاتر پر رونق خواهد بود.
آماده شدن برای دوره رونق چند جنبه مختلف دارد. به روز کردن اطلاعات، تقویت مهارت هایی مثل فن بیان و فنون مذاکره از جمله آمادسازی های ممکن است. مشاور املاکی که هوش مالی بالایی داشته باشد به اهمیت یادگیری، افزایش اطلاعات و بهبود مهارت ها اشراف دارد.
تأثیر هوش مالی بر ایجاد ارتباط مؤثر با مشتری
مشاور املاکی که ضریب هوش مالی بالایی دارد، در جذب مشتری موفق تر عمل خواهد کرد. او همچنین در ایجاد ارتباط مؤثر با مشتری و حفظ ارتباط با مشتری های قدیمی موفق تر است. چرا که او در ارتباطات خود با مشتری هوشمندانه رفتار می کند. همچنین با دانش بالایی که در زمینه تخصصی خود کسب کرده، اعتماد مشتری را جلب می کند.
از طرفی مشاور املاک با هوش مالی بالا، مشاوره بهتری به مشتری خواهد داد و مشتری راضی تری خواهد بود. مشتری راضی از عملکرد مشاور املاک، او را به چندین مشتری دیگر معرفی خواهد کرد. در نتیجه این روند بر موفقیت مشاور املاک تأثیرگذار است.
در واقع می توان عامل اصلی موفقیت یک مشاور املاک را هوش مالی دانست. تقویت هوش مالی تأثیر مستقیمی روی موفقیت مشاور املاک دارد. بنابراین مشاور املاکی که می خواهد در حرفه خود موفق شود باید هوش مالی خود را تقویت کند.
بیشتر بخوانید: حرفه مشاور املاک و پیش نیازهایی که باید برای ورود به آن یاد بگیرید!
هوش مالی در بازار املاک
بازار املاک یکی از بازارهای ایمن و پر سود برای سرمایه گذاری است. آیا سود دهی برای همه سرمایه گذاران در بازار املاک یکسان است و ضریب بالایی دارد؟
مسلماً پاسخ این سوال منفی است. شخصی در اوج قیمت های بازار، ملکی می خرد که افزایش قیمت آن توسط متخصصان پیش بینی نمی شود. این شخص بعد از مدتی با همان قیمت یا حتی قیمت پایین تر ملک را می فروشد. شخص دیگر ملکی که پیش بینی می شود به اصطلاح ترقی کند را در پایین ترین قیمت می خرد. او در بازه زمانی کوتاهی بعد از خرید ملکش را با چند برابر قیمت می فروشد. مثال دوم در مورد شخصی است که هوش مالی بالایی در زمینه املاک دارد. این شخص بازار ملک را تحلیل و پیش بینی می کند و از نظرات کارشناسانه استفاده می کند. در نتیجه با اطلاعاتی که دریافت می کند، ملک مناسب را در زمان مناسب می خرد.
بیشتر بخوانید:۱۰ اصل مهم برای سرمایه گذاری موفق در حوزه املاک و مستغلات!
چند نکته در مورد هوش مالی در بازار املاک
- هوش مالی کمک می کند که سرمایه گذار ملک مناسبی را انتخاب کند. املاکی که در مناطق رو به رشد قرار دارند، برای سرمایه گذاری مناسب هستند. مثلاً اگر قرار است شرکت مهمی در جایی ساخته شود، زمین های اطراف آن می تواند گزینه مناسبی باشد.
- کسی که هوش مالی بالایی دارد، هنگام خرید ملک به نکات مختلفی توجه دارد و آگاهانه تصمیم می گیرد. برای مثال به امنیت منطقه، دسترسی به وسایل نقلیه عمومی و امکانات رفاهی منطقه توجه می کند.
- هوش مالی بالا افزایش آگاهی و اطلاعات در زمینه املاک را ایجاب می کند. رابرت کیوساکی نویسنده کتاب «هوش مالی خود را افزایش دهید» می نویسد: «املاک و مستغلات، سهام، صندوق های پس انداز، کسب و کار یا پول، افراد را ثروتمند نمی کنند. بلکه این اطلاعات، دانش، فکر یا به عبارتی دیگر این هوش مالی است که افراد را ثروتمند می کند».
- یکی از نشانه های هوش مالی بالا به روز بودن اطلاعات و آگاهی نسبت به اخبار بازار است.
- هوش مالی الزام می دارد که هنگام خرید ملک قراردادی مطمئن، به دور از دردسر و ضرر بسته شود. بنابراین کسی که هوش مالی بالایی دارد، اطلاعات حقوقی خودش را بالا می برد یا از متخصص کمک می گیرد.