هوش کلامی چیست؟ چگونه می توان هوش کلامی را تقویت کرد؟ تقویت هوش کلامی چه تاثیری بر موفقیت شما در حرفه مشاوری املاک دارد؟ تا انتهای این مطلب از مجله پلاس با ما همراه باشید و پاسخ به این سوالات را بخوانید.
هوش کلامی چیست؟
در گذشته تنها به افرادی که در ریاضیات یا فیزیک بسیار قوی بودند آدم های باهوش می گفتند، اما با پیشرف علم گفته می شود که هوش انسان ها به چند دسته تقسیم می شود و هر انسانی میزان متفاوتی از این هوش ها را دارد. برای مثال ممکن است فردی در زمینه موسیقی بسیار قوی باشد اما در زمینه محاسبات ضعیف عمل کند، این به این معنی نیست که این شخص آدم باهوشی نیست. این هوش ها شامل موارد زیر می شود:
- هوش کلامی: افرادی که به خوبی صحبت می کنند و سخنوران خوبی هستند، هوش کلامی بالایی دارند.
- هوش عددی: افرادی که از نظر ذهنی به راحتی می توانند محاسبات را درک کنند و با اعداد ارتباط خوبی دارند، مانند ریاضیدانان از هوش عددی بالایی برخوردار هستند.
- هوش موسیقایی: افرادی که در حوزه موسیقی می توانند بسیار قوی عمل کنند از هوش موسیقایی بالایی برخوردار هستند.
- هوش فضایی: افرادی که فضای سه بعدی را به خوبی درک میکنند یعنی میتوانند به راحتی یک محیط را ترسیم کنند و در اندازه گیری فواصل با چشم خوب هستند هوش فضایی خوبی دارند.
- هوش بدنی: افرادی حافظه هماهنگی در حرکات بدن شان بالا است و این افراد معمولا در مسابقات ورزشی جایگاه ویژه ای دارند هوش بدنی بالایی دارند.
- هوش میان فردی: افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند و به خوبی می تواند جمع ها را مدیریت کنند و افراد را کنار هم به صورت تیم قرار دهند هوش میان فردی خوبی دارند.
- هوش درون فردی: افرادی که احساسات خود را می شناسند و در روابط به خوبی از آن استفاده می کنند.
- هوش طبیعت گرا: افرادی که اطلاعات در مورد طبیعت در ذهنشان به راحتی ثبت می شوند و در این رابطه اطلاعات گسترده ای دارند هوش طبیعت گرا خوبی دارند.
- هوش معنوی: افرادی که از نظر عرفانیات و ارتباط با مسائل معنوی کارشان خوب است و درک بالایی از این موضوعات دارند هوش معنوی خوبی دارند.
انتقال مفاهیم و افکار به روشی تاثیر گذار هوش کلامی می شود. به عبارت دیگر استفاده صحیح و به موقع و هماهنگ کلمات را هوش کلامی می گویند.
البته هوش کلامی تاثیر مستقیم روی تمام هوش ها دارد. فرقی نمی کند کدام یک از هوش ها را داشته باشید در هر صورت نیاز به ارتباط با انسانهای اطراف خود و حتی با خودتان دارید، این ارتباط به وسیله هوش کلامی امکان پذیر است. انسانها برای توضیح هر چیزی در دنیا مانند احساسات، توضیح مکان یا هر مورد دیگری نیاز به کلمات دارند. اگر اشخاص هوش کلامی و دایره لغات خوبی داشته باشند می توانند هر چیزی را به بهترین و جذاب ترین شکل ممکن توضیح بدهند.
بیشتر بخوانید:هوش مالی یعنی چه و چه مزایایی دارد؟
آیا می توان هوش کلامی را افزایش داد؟
می توان هوش کلامی را با تمرین و یادگیری تکنیک ها افزایش داد. هوش کلامی مانند یک مهارت است که میتوان آن را یاد گرفت و با تمرین و پشتکار آن را افزایش داد. درواقع می توان هوش کلامی را تا حدودی بک مهارت اکتسابی دانست. دلیل اصلی افزایش مهارت در هوش کلامی ارتباطات است. ما در طول روز برای ارتباط گرفتن و بیان خواسته هایمان نیاز به این مهارت داریم. با یادگیری هوش کلامی میتوانیم دنیایمان را تغییر بدهیم.
تکنیک های افزایش هوش کلامی
همه انسان ها در هر جایگاهی که باشند نیاز به هوش کلامی دارند. افرادی که در شغل املاک مشغول هستند نیاز بیشتری به هوش کلامی و ارتباط با مشتریان خود دارند. مشاورین املاک با یادگیری هوش کلامی میتوانند ارتباط بهتری با مشتریان خود برقرار کنند و در این کار موفق تر شوند.
مطالعه روزانه
مطالعه روزانه یکی از مهمترین تکنیک های افزایش هوش کلامی است. به وسیله مطالعه میتوانیم با کلمات و عبارات جدید زیادی آشنا شویم. همچنین ترکیب کلمات و اصطلاحات بیشتری یاد می گیریم. دلیل دیگر مطالعه کردن زمانیست که میخواهید در مورد موضوعی خاص صحبت کنید، اگر بتوانید برای حرفهایتان منبعی معتبر داشته باشید حرفتان نزد شنونده ارزش بالاتری دارد. افراد با مطالعه هدفمند می توانند مطالب متنوعی را یاد بگیرند. شما به عنوان مشاور املاک میتوانید کتاب ها و مطالب مفید در این حوزه را شناسایی کنید و روزانه ساعتی را به مطالعه اختصاص دهید. برای شروع می توانید از روزی ۵ دقیقه شروع کنید و هر روز مدت زمان مطالعه را افزایش دهید.
خوب گوش دادن
برای بهتر شدن در مهارت هوش کلامی باید در کنار مطالعه، خوب گوش دادن را هم یاد بگیرید. برای گوش دادن باید از تمام توجه و تمرکزتان استفاده کنید. با هر بار خوب گوش دادن می توانید کلمات و عبارات جدیدی یاد بگیرید و در صحبت های خود از آن استفاده کنید. برای اینکه بتوانید از راه گوش دادن مطلبی را یاد بگیرید باید به شخص مناسبی گوش بدهید. پس در این زمینه نیز باید شخص مناسب را پیدا کنید. می توانید به پادکست های مختلف گوش دهید یا با شخصی که اطلاعات مفیدی دارد صحبت کنید.
بیشتر بخوانید:مهارت خوب گوش دادن در جلسات و مذاکرات کاری!
کلمات جدید
هر روز از راههای مختلف به دنبال یادگیری کلمات جدید باشید و آن کلمات را یادداشت کنید. با این کار دایره واژگان خود را افزایش می دهید. در زمان هایی که وقت خالی دارید به کلماتی که یادداشت کردید نگاه کنید و آن کلمات را مرور کنید. با مرور کلمات میزان ماندگاری آن در ذهن بیشتر می شود و در موقعیتهای مناسب می توانید از این کلمات استفاده کنید.
شرکت در بحث ها
هنگامی که در جمع نشسته اید همیشه ساکت نباشید و در بحث ها شرکت کنید. با شرکت در بحث ها میزان استرس خودتان را هنگام صحبت کردن میتوانید کنترل کنید. همچنین اطلاعات، نحوه بیان، دایره لغات و.. را در آن جمع محک میزنید. اگر در جمع صحبت نکنید هیچ وقت نمی توانید از دایره لغات و اطلاعاتی که دارید استفاده کنید و در طی زمان این اطلاعات را فراموش می کنید. در کنار این مسائل هر گفت وگو و بحثی محلی مناسب برای یادگیری کلمات و مطالب جدید است. البته نمی شود از این امر غافل شد که یکی از اصلی ترین راههای ارتباطی بین آدم ها صحبت کردن است. با صحبت کردن با افراد مختلف میتوانید نقاط مشترک زیادی پیدا کنید و ارتباطات خودتان را افزایش دهید. برای یک مشاور املاک این ارتباطات سرمایه های کارشان است.
یادداشت برداری از شنیده ها و خوانده ها
هر چیزی را که می شنوید یا در جایی می خوانید و به نظرتان جالب می آید را یادداشت برداری کنید. میتوانید یک دفترچه همراه خود داشته باشید و این مطالب را در آن یادداشت کنید. اگر فکر میکنید نوشتن در دفترچه سخت است پس روی گوشی خود یه پوشه بسازید و در آنجا ثبت کنید. ذهن انسان ممکن است این مطالب را فراموش کند اما هنگامی که یادداشت برداری کنید آن مطالب را برای همیشه دارید. با هر بار خواندن مطالبی که یادداشت کردید آن مطالب در ذهن تازه میشود و حتی شاید چیز جدیدی از آن یاد بگیرید.
ضبط صدا
در مکانی آرام شروع به صحبت در مورد یک موضوع کنید و صدای خودتان را ضبط کنید. با ضبط کردن صدای خودتان می توانید نقاط ضعفتان را پیدا کنید. با هر بار ضبط صدا اشتباهات خود را رفع میکنید و برای صحبت در جمع آماده می شوید. هر بار که به صدای خود گوش می دهید نکاتی که به نظرتان باید تغییر کند یا به شکلی دیگر بیان شود را یادداشت کنید و دوباره بر اساس آن نکات صدای خود را ضبط کنید. در ابتدا می توانید از روی متن های اماده بخوانید و کم کم خودتان در مورد موضوعی شروع به صحبت کنبد.
یادداشت اتفاقات روزانه
دیروز خود را در غالب یک داستان بنویسید. در این داستان اتفاقات جالبی که در روز گذشته افتاده یا نکته ای را که یادگرفته اید، بنویسید. تعریف کردن روز گذشته خود به صورت یک داستان کمک می کند که روز گذشته خود را جمع بندی کنید و از اتفاقاتی که افتاده است به یک نتیجه مثبت برسید. افراد سخنران و داستان گو باید افرادی ماجراجو باشند و همیشه به دنبال تجربیات جدید و هیجانی بروند. برای ذخیره داستان ها فضایی در نظر بگیرید. ممکن است یک دفتر را انتخاب کنید برای این کار یا ترجیح بدهید یک پوشه روی گوشی یا کامپیوتر خود ایجاد کنید. در این فضا داستان هایی که فکر می کنید جذاب هستند را بنویسید و موضوع بندی کنید. با این کار داستان های جذابتان را برای همیشه دارید و حتی اگر فراموش کنید با یکبار مرور کردن تمام داستان را به یاد می آورید.